Alla inlägg den 25 juli 2011

Av Camilla - 25 juli 2011 21:42

Efter gårdagens derby bestämde jag mig för att stanna kvar i Västerås över natten för att under dagen kunna handla innan det bar hemåt igen. Men innan det blev shopping i Västerås så blev det först en promenad med Monica och hennes basenjiflickor i Lista utanför Västerås.

Ruby 14 år

  

Ive i blåbärsriset

  

Bäst att kolla in den älsta (Ruby) och den yngsta (Yaya) tycker Ive.

  

Jippie! jag får springa idag igen

  

Ive älskar att springa

  

    

Även Kassi var med på ett hörn även om hon höll sig mest för sig själv eller hos mig. (Kassi är längst fram)

    

Av Camilla - 25 juli 2011 19:05

Igår söndag den 24 juli gick färden till Västerås och kapplöpningsbanan för Basenji Derbyt. Förra året var första gången detta hölls och Ive lyckade chocka mig och vinna det hela. Detta år gick det inte lika bra men en hedrande tredje plats blev det i alla fall. Alla hundar sprang 80 meter gånger 2, tid togs på dessa sträckor och efter att alla hade sprungit lades tiderna ihop. Efter första loppet var det väldigt tajt mellan hundarna i topp, endast hundradelar skiljde dem åt. 11 basenjis kom till start och av dessa var 1 valp och en veteran, dessa två hade sina egna klasser. Valpen Charlie sprang för första gången och han gjorde två fantastisk lopp.       

Charlie på prispallen med husse.


Veteranen Nafasi har sprungit förrut och han gjorde sina lopp med bravur.   

Nafasi med matte Ulrika.


Både Kassi och Ive var anmälda, men inte bara det. Feather och Ayala var även de anmälda och kom eskorterade av sina familjer. Först ut var Feather som aldrig har provat detta förut och jag kan tala om att hon älskade det. Hon passade även på att norpa femte platsen. Feather såg lycklig ut under hela loppet.          

Feather med lillhusse Christoffer och matte Annika.


Därefter var det Kassis tur och hon sprang som hon aldrig gjort annat, hon knep 6:e platsen. För att minska luftmotståndet har hon fällt in öronen        


Ive höll så hög fart så att hon slog en kullerbytta när hon skulle ta "haren" efter målgång. Ganska så sandig var hon efter detta  . Vet dock inte hur Ive sprang, medans Kassi verkade sträcka ut på bilderna så blev Ive alldeles ihop tryckt.         


Ayala sprang bra hon också men hade inte samma intresse av "haren" som de andra men sprang det gjorde hon. En sjunde plats blev det för henne.    En mycket trevlig dag hade vi med väldigt trevligt sällskap. Hur snabbt sprangde? Den sammanlagda tiden för Ive blev 17.92 sekunder, Feather sprang på 19.09 sekunder, Kassi på 19.40 sekunder och Ayala på 20.03 sekunder.   

Feather, Kassi och Ayala


   

Gruppfoto  




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Länkar

Tidigare år

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Gästbok

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards